Svovel
Svovel beskytter vinen mot vinsykdommer og virker konserverende. Samtidig økes holdbarheten på vinen. Den er også med på å stoppe gjæringen, slik at vinen ikke fortsetter å gjære etter at den er kommet på flasker.
Anbefale dosering til totreogtjuve liter.
Vin m/hurtig gjær (bare svovling etter at vinen er ferdig) 5 g.
Vin m/svovlet most 2 g. til mosten og nye 4 g. etter at vinen er ferdig.
Les mer om svovling under kategorien om gjær.
Populært
-
Vinen gjærer ikke. Gjæringen stopper opp for tidlig. Vinen stopper opp etter kort tids gjæring. Start med å måle vinens oechselgrad. Unde...
-
Eksempel på bruk av tabell for å bergne syrebehov Vi vil lage en blandingsvin av kirsebær, eple og rips, totalt 22 l. vin. Utifra side...
-
Gjæringskar Dersom det lages vin fra grunnen av d.v.s. at det brukes massegjæring av frukt, er det praktisk å bruke en plaststamp. Pass p...
-
Gjær I skallet på de fleste frukter/bær finnes det villgjær som i teorien kan omdanne sukker og vann til alkohol, men så og si alle oppskri...
Legg inn en kommentar