Sukkerets konserverende virkning.
For mye sukker i vinen kan føre til at vinen ikke gjærer. Grunnen er at sukker gjør at bindingene i vannet blir sterkere. Man kan se at vannet blir "tykkere". Når sukker gjærer til alkohol dannes karbondioksyd som et avfallstoff. Når sukkerkonsentrasjonen blir for sterk, vil vinen rett og slett ikke klare å kvitte seg med karbondioksyden, og gjæren blir "kvalt." Hvor mye sukker vinen tåler avhenger av hvilket stadium den er på i gjæringsprosessen og av gjærtype, men for sikkerhetskyld vil jeg anbefale at vinen aldri har en oechselgrad på over 120.
Populært
-
Vinen gjærer ikke. Gjæringen stopper opp for tidlig. Vinen stopper opp etter kort tids gjæring. Start med å måle vinens oechselgrad. Unde...
-
Eksempel på bruk av tabell for å bergne syrebehov Vi vil lage en blandingsvin av kirsebær, eple og rips, totalt 22 l. vin. Utifra side...
-
Gjæringskar Dersom det lages vin fra grunnen av d.v.s. at det brukes massegjæring av frukt, er det praktisk å bruke en plaststamp. Pass p...
-
Gjær I skallet på de fleste frukter/bær finnes det villgjær som i teorien kan omdanne sukker og vann til alkohol, men så og si alle oppskri...
Legg inn en kommentar