Italiensk Pizza
Deig:
4 dl Hvetemel
1,5 dl lunktet vann
1/2 pose tørrgjær
Litt salt
Slik gjør du
1. Bland og kna deigen godt. Arbeid deigen til den er fast og fin.
2. La den heve ca en halv time, jeg bruker plast over bollen for at den ikke skal tørke ut. Nå lager du pizzasausen som beskrevet under her.
3. Forvarm ovnen din til 250 grader.
4. Ta deigen ut av bollen og kjevle den så flate du overhode får den og legg pizzabunnene på ei plate med stekepapir.
5. Smør utover pizzasaus, dryss over ost, Bruk halvparten av mozerella ost og andre halvparten med norvegia eller jarlsberg. Parma skinke legges på toppen. og pynt pizzaen med hva du ellers vil.
Stek nederst i ovnen i 5-10 minutter avhengig av hvor tykk du har laget deigen.
Pizzasaus lager du når deigen heves
Ingredienser:
2 store tomater (må skoldes), eller en boks hermetiske tomater
4 tørkede soltørkede tomater
3 fedd hvitløk, finhakket
Basilikum og oregano fersk etter smak og behag. Tørket fungerer også ok.
litt salt
En desj olivenolje
Eventuelt litt sukker
Fremgangsmåte:
1. Fjern skallet fra tomatene.
2. Finhakk de soltørkende tomatene og ha dem i en kasserolle sammen med tomatene, olje, salt, hvitløk, basilikum og oregano.
3. Mos alt sammen med en potetmoser eller stavmikser.
4. La småkoke 20-30 minutter til store deler av væsken er fordampet. Rør om av og til.
5. Kjør sausen med stavmikser eller i blender/hurtigmikser til den blir helt jevn.
6. Smak til med litt sukker om du ønsker en søtere smak.
Velbekomme!
Populært
-
Vinen gjærer ikke. Gjæringen stopper opp for tidlig. Vinen stopper opp etter kort tids gjæring. Start med å måle vinens oechselgrad. Unde...
-
Eksempel på bruk av tabell for å bergne syrebehov Vi vil lage en blandingsvin av kirsebær, eple og rips, totalt 22 l. vin. Utifra side...
-
Gjæringskar Dersom det lages vin fra grunnen av d.v.s. at det brukes massegjæring av frukt, er det praktisk å bruke en plaststamp. Pass p...
-
Gjær I skallet på de fleste frukter/bær finnes det villgjær som i teorien kan omdanne sukker og vann til alkohol, men så og si alle oppskri...
Legg inn en kommentar